Joost  -niet zijn echte naam en ook niet de jongen op de foto-begin 20, young professional, studerend en werkend – deed een 8weekse mindfulnesstraining.

Wat was de aanleiding om mee te doen aan de training?

Ik kreeg last van onrust en psychische klachten.

Ik had angsten en ik wist niet zo goed hoe ik moest omgaan met al die heftige gevoelens en gedachten.

Hoe heb je de training ervaren?
Het was een training met mensen van mijn leeftijd, allemaal ‘normale jongeren’ die worstelden met lastige gedachten en gevoelens. Dat hielp me om de stereotypering van ‘de gek om de hoek’ los te laten. Want als je niet om kunt gaan met gedachten en gevoelens: dan ben je toch een beetje raar!

Wat heeft de training voor verschil gemaakt?
Ik kreeg een hele andere aanpak aangereikt voor hoe ik met moeilijke gevoelens en moeilijke situaties waar ik voorheen niet mee om kon gaan.

Hoe tevreden ben je over wat je hebt kunnen doen met de training op een schaal van 0 tot 10?
Wel een 9. Kijk, in therapie met een psycholoog praat je veel en dat helpt om inzichten te krijgen. Maar wat ik hier heel fijn aan vindt is dat je heel praktisch direct handvatten krijgt om moeilijke situaties het hoofd bieden. Je kan het vastpakken en toepassen.

Aan wie zou je de training aanraden?
Aan iedereen die verandering wil.

Call Now Button