“Ik ben psycholoog en enthousiaste Mindfulnesstrainer. Voor mezelf is Mindfulness dè manier om mezelf te blijven ontwikkelen, en om vrijer van allerlei stress door het leven te gaan. Als bedrijfstrainer volgde ik jarenlang veel trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit. En alle ontwikkelingen kwamen voor mij samen op het moment dat ik in 2002 kennismaakte met aandachtoefeningen. Dit heeft mijn leven veranderd. Door regelmatig Mindfulnessoefeningen te doen, weet ik me steeds beter los te maken van gedachten of gevoelens die me klemzetten, of die me stress opleveren. Ik leef makkelijker en beleef en geniet meer van mijn leven. Ik ervaar elke dag aan den lijve de waarde van mijn oefeningen. Het is mijn missie om mijn deelnemersook deze meerwaarde te laten ontdekken.

In dit werk kan ik mijn achtergrond als psycholoog, mijn persoonlijke ervaring met aandachtoefeningen en dertig jaar trainerschap in arbeidsorganisaties combineren. Dat maakt dat ik mijn klanten op maat kan bedienen. Dat ik me kan inleven in waar ze tegen aanlopen. Dat ik ze kan stimuleren om te oefenen! Ik sluit aan bij waar zij zijn en hoe ze tot hun doelen kunnen komen. Inmiddels heb ik honderden professionals getraind en gecoacht in aandachttechnieken.

Daarnaast werk ik graag samen met collega-trainers in grotere projecten of bij grootschalige vragen.”

En ook jij kunt rust creëren in de drukte, makkelijker leven en effectiever werken. Neem contact op om te overleggen wat jouw volgende stap is om te ontstressen.

Yvonne van Iersel is psycholoog/onderwijskundige en werkt sinds 1988 als trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in arbeidsorganisaties. Volgde vele jaarprogramma’s op het gebied van groepsdynamica, HRM/training/opleiding en coaching/counseling (o.a. procesgericht werken, Gestalt, Oplossingsgerichte Therapie en MindBody Medicine voor traumagerelateerde klachten). Praktiseert Vipassana meditatie sinds 2001.

Werkt sinds 2008 fulltime als mindfulnesstrainer. Volgt regelmatig opleidingen op Mindfulnessgebied (o.a.MBCT, opleiding tot kindertrainer), meditatieretraites (o.a. tiendaagse vipassana retraites, metta retraites, Insight Dialogue) en Mindfulnesstrainingsdagen. Schrijft artikelen over Mindful leven en werken, geeft trainingsprogramma’s/workshops/lezingen en ontwikkelt sinds 2012 nieuwe leervormen (online en blended learning Mindfulnessprogramma’s) voor haar doelgroep drukbezette professionals met stressklachten. Werkt als coach bij Trainingsinstituut De Baak en is gecertificeerd mindfulnesstrainer bij de Vereniging voor Mindfulnesstrainers VMBN.

Is enthousiast lid van het MO-netwerk, waarin ze met een groep collega’s mindfulness in organisaties brengt.

MO collega Sabine van der Post interviewde Yvonne:

Mijn werkwijze

Wat maakt de trainingen van StressloosWerken onderscheidend?

  • De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals met stress. Ze zijn gedegen en praktisch, toegespitst op de problemen die jij als professional in je dagelijkse leven tegenkomt op je werk, in je privéleven en niet te vergeten in de combinatie van die twee.
  • Door slimme combinaties van werkvormen kun precies leren op de manier die bij jou past: degelijk, slim en efficiënt.
  • Bij de online onderdelen krijg je – in tegenstelling tot andere programma’s – dagelijks ondersteuning. Deelnemers zijn hier zeer lovend over: het helpt ze om echt resultaat te boeken.
  • Een geplande training gaat altijd door.
  • Leer wat voor jou belangrijk is. Begin met een basistraining, of  werk aan je emotie- en samenwerkingsstress omdat je hier vooral mee worstelt. Of neem de tijd om je hardnekkige werkgewoontes die je niet veranderd krijgt echt aan te pakken. Investeer in duurzame inzetbaarheid van jezelf en je medewerkers, omdat je weet dat stress in mensen maar ook in organisaties zit. Overleg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over jouw optimale leerroute.

In mijn begeleiding staat jouw oefenen voorop: daardoor ga je echt effect merken. Door zelf te investeren ga je echt baat hebben bij de training die je volgt. Ik stel daarbij alles in het werk om je te inspireren en te stimuleren om te kunnen gaan oefenen, hobbels te nemen, en verder te kunnen gaan.

Je kunt een beroep doen op de expertise die ik in dertig jaar heb opgebouwd als bedrijfstrainer, coach en psycholoog. Als ervaringsdeskundige (sinds 15 jaar beoefen ik Mindfulness) weet ik bovendien wat aandachtoefeningen opleveren en welke obstakels je kunt tegenkomen. Daardoor kan ik je extra goed begeleiden.

Ik geloof dat je kunt leren als er ook plezier is.
In Mindfulness gaat het altijd over het vergroten van je bewustzijn, zodat je keuzevrijheid groter wordt. Dat betekent dat je ook lastige, moeilijke of pijnlijke dingen kunt tegenkomen. In de trainingen is er ruimte voor dit alles. En daarnaast is er altijd ruimte voor plezier. Dit vind je in mijn trainingen, welke vorm de training dan ook heeft, terug.

Je leert vooral in je dagelijkse praktijk.
Het is mijn grote missie om ’mijn’ resultaatgerichte professionals op praktische wijze gedegen te ondersteunen met bewezen technieken.

Veranderen gebeurt met de eerste kleine stap.

Dat maakt me erg nieuwsgierig naar welke concrete dingen jij nu kunt doen. Ik kijk altijd naar hoe jij vanaf het punt waarop je nu staat een stap verder kunt komen. Wat voor jou nuttig is. Ik ben daarbij gefocust op jouw sterke punten, en ik geef graag complimenten.