Joost schrijft:

‘Wat een Italiaanse dokter in Milaan in de vroege ochtend ontdekt kan mogelijk ’s avonds al levens redden in Teheran’. Dit zegt denker en bestsellerauteur Yuval Harari. Nooit eerder in de recente geschiedenis was de wereld zo klein en waren we zo verbonden met elkaar.

Dan over de coronatijd:

Het coronavirus maakt ogenschijnlijk geen onderscheid, maar zal toch de armsten en meest kwetsbaren der aarde het hardst treffen.

In de woorden van een Indiase arts: “Sociale onthouding is een privilege. Het betekent dat je een huis hebt waar je je kan terugtrekken. Het wassen van je handen is een privilege. Het betekent dat je toegang hebt tot stromend water. Handzeep is een privilege. Het betekent dat je geld hebt om dit te kunnen kopen. Lockdowns zijn een privilege. Het betekent dat je het kan veroorloven om thuis te blijven. De meeste manieren om je te wapenen tegen corona zijn alleen beschikbaar voor een elite. In essentie is corona een ziekte die is verspreid door rijken – door over de hele wereld te vliegen – en miljoenen armen zal treffen. Iedereen die sociale onthouding beoefent moet beseffen hoe bevoorrecht ze zijn.”

 

 Joost zegt:
“Juist deze tijd nodigt uit tot reflecteren op ethiek’.


Broederschap tussen het rijke noorden en het arme zuiden. Een mondiale ethiek voor de menselijke familie. Iedereen die zich herkent in bovenstaand privilege zou de volgende vragen aan zichzelf kunnen  stellen: welke verantwoordelijkheid heb ik als wereldburger in deze tijd? Waar kan ik helpen? Terwijl ik relatief veilig in mijn huis zit: welke hand reik ik uit?”

 

Spreekt het je aan? Laat dan deze vragen deze week in je rondgaan.

Wil je erover van gedachten wisselen, of wil je delen hoe je hierin zoekt?

Je mail of telefoontje is meer dan welkom: contact@stresslooswerken.nl / 0653710122.

Call Now Button