Stiltebendedagen voor drukbezette professionals die stilte zoeken. “Als je nog steeds te druk bent, heb je het niet goed begrepen”.

De volgende Stiltedag is op donderdag 20 juni 2024. Zie hieronder alle informatie!

“Een diepe stilte, dat is alles wat wij nodig hebben”.

Als professional heb je innerlijke rust nodig om je veerkracht in de drukte van alledag te behouden. Dat valt niet mee. Je raakt soms de weg kwijt in de druk en de drukte die het leven met zich meebrengt.

Je hebt 100 dingen te doen.
En er is van alles waar je je druk over maakt; je hebt 1000 dingen aan je hoofd. In je drukke en verantwoordelijke baan ren je van deadline naar deadline, en heb je altijd meer te doen dan waar je tijd voor hebt. Je werk loopt vaak door in je privé-tijd, ook al zou je dat liever anders zien.
Maar soms moet het. Anders krijg je je werk helemaal niet af! Je hebt maar zelden tijd voor jezelf. De drukte om je heen geeft drukte in je hoofd. Dat maakt het soms lastig om te slapen, te ontspannen, of je echt eens even los te koppelen van je werk.

Genieten van je werk of even stilstaan bij waar je eigenlijk mee bezig bent schiet er ook bij in. Het lijkt je heerlijk om meer rust te voelen in je hoofd, in je lijf, en in je drukke bezigheden. Maar hoe je dat moet doen…en of dat zelfs wel kan? Je hebt geen idee.

Je verlangt naar stilte.

Wees welkom op de Stiltebendedag.

In stilte valt veel te vinden:

  • Een plek om jezelf op te frissen en op te laden.
  • Een ruimte waarin je jezelf beter leert kennen: bijvoorbeeld hoe druk het in jezelf is en hoe je zelf drukte maakt.
  • Je leert het los te laten. Door stilte om je heen leer je de plek van stilte in jezelf kennen. Stilte in jezelf die je mee kunt nemen in je dagelijkse drukte en hectiek.
  • Het biedt een plek waarin je vrede kunt ervaren.

Hoe ziet een stiltedag eruit?  

Je brengt de dag in volledige stilte door. We wisselen langerdurende stiltemeditaties af met korte teksten om je te inspireren.
Voor als je:

  • vertrouwd bent met aandachtoefeningen/ meditatie
  • het waardevol vindt om een dag in volledige stilte door te brengen
  • gedeelde stilte met een groep wilt ervaren

Ik begeleid je deze dag op sobere wijze door de dag heen, zodat we veel ruimte hebben om met elkaar in stilte te verkeren.

De stiltedag vindt live plaats van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Stiltedag
Waarom Stiltebendedagen? Trainer Yvonne van Iersel: ik ontdekte dat ik in stilte iets anders leerde dan in trainingen vol met drukke gesprekken en inhoudelijke modellen. Het is iets kostbaars, het steunt me zeer in mijn gewone (werk)leven. Sindsdien geef ik Mindfulnesstrainingen. Elke keer als we met een groep in stilte zijn ervaar ik dit als een ontroerende weldadige ervaring. Ik gun het iedere professional om stilte te ervaren en deze stilte mee te kunnen nemen in de hectiek van de dag.

Met de laagdrempelige Stiltebendedagen wil ik bijdragen aan een beweging van professionals die in alle drukte van het dagelijkse leven stilte opzoeken. Om zichzelf beter te leren kennen, om meer rust en vrede te ervaren van binnenuit. Zodat ze hun veerkracht, plezier en geluk in en buiten werk vergroten.

“Een diepe stilte, dat is alles wat wij nodig hebben”.

Mail naar contact@stresslooswerken.nl om je op te geven voor deze dag. Je ontvangt dan een bevestiging van deelname en uitnodiging met alle praktische informatie. Bereid je voor op stilte op een prachtige plek met heerlijke versnaperingen. De stiltedag vindt plaats op New Hydepark in Doorn.

De dag duurt van 10.15 uur tot 16.30 uur. We verwelkomen je graag vanaf 9.45 uur met koffie en thee.

Ja, ik meld me graag aan voor de stiltedag van donderdag 20 juni 2024.

Ik wil een grote beweging van professionals ondersteunen in het vinden van stilte. Daarom kun je als netwerkcontact aan een Stiltebendedag deelnemen, waarbij je overwegend locatie- en cateringkosten betaalt.

Dit betekent dat je deze dag voor slechts € 105 excl. BTW kunt volgen.

Stuur een mail naar contact@stresslooswerken.nl om je op te geven.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij op via contact@stresslooswerken.nl of 06 – 53710122

Deelneemster Liselotte:
Vorige week nam ik deel aan de stiltebendedag en ik voelde me helemaal verkwikt na een dagje helemaal zwijgen, oogcontact vermijden met anderen, niets lezen of schrijven, mobile aan de kant. Yvonne leidde ons doorheen mooie zit-, loop- en ligmeditaties. Het was een hele dag opmerkzaam zijn voor wat er in ons bewustzijn en in onze ervaringen allemaal verschijnt. Als zitten voor een wit doek… ervaringen, emoties, verlangens, verveling, droombeelden, ademhaling,.. en alles verwelkomen. Zeker voor herhaling vatbaar! Mindfulness is en blijft een prachtige manier om te vertragen, prikkels van buiten te limiteren, aandachtig zijn voor wat er zich allemaal afspeelt in ons bewustzijn. Dank je wel Yvonne, het was TOP!