Ben jij dit?

Mijn klanten zijn drukbezette hoger opgeleide professionals, aan wie veel eisen worden gesteld – vaak vooral door henzelf – zoals leidinggevenden/managers, projectleiders, docenten, beleidsmedewerkers en adviseurs. Ze hebben vaak een drukbezet leven: huishouden, werk, gezin, sporten, hobbies. Ze zijn leergierig, willen zelf ook echt investeren en nieuwe gewoonten aanleren waar ze op korte en lange termijn baat bij hebben. Ze zijn nieuwsgierigheid naar mindfulness, mildheid en acceptatie, maar ze willen graag een praktische aanpak die niet te zweverig is.

 

Dit zijn de vragen waarmee mijn klanten bij me komen:  

Hoe krijg ik een leeg hoofd? Ik heb het druk. Ik heb honderd ballen in de lucht, en duizend dingen aan mijn hoofd. Ik schiet van het een naar het ander, maar er is nooit iets écht af. Ik voel me opgejaagd: er moet van alles, vooral van mezelf. Ook op mijn vrije dag ben ik lijstjes aan het afwerken. 

Hoe krijg ik meer zin in de dag als ik opsta? Hoe geniet ik meer van mijn leven? Ik doe alles wel, maar het gaat allemaal zo snel voorbij. Veel van wat ik doe gebeurt op de automatische piloot. Ik hoor vaak niet wat mijn kind of mijn geliefde bij het ontbijt tegen me zegt, want ik zit al dingen voor die dag voor te bereiden. De uren en dagen glippen door mijn vingers heen. Je zou kunnen zeggen dat het moment er wel is, maar ik ben er dan regelmatig niet :-). 

Hoe kom ik van mijn stress af en kan ik doorslapen? Ik pieker en ik heb last van stress. Ik lig in bed, ik voel me verantwoordelijk en ik maak me zorgen. Ik kan gaan malen en mijn gedachten draaien in kringetjes rond zonder dat het iets oplevert. Als ik onrustig ben en probeer om mezelf gerust te stellen helpt dat niet. Dan begin ik moe aan de dag. Ik denk af en toe: ik krijg toch geen burn out? 

Hoe kan op een makkelijke manier met plezier werken en leven? Ik ben perfectionistisch en ik werk hard. Mijn werk voelt zwaar en veeleisend. Ik weet dat ik op een andere manier moet gaan werken, maar hoe krijg ik het voor elkaar om het echt anders te gaan doen? Ik heb al eens een training gevolgd, maar in de dagelijkse praktijk schiet ik toch weer terug in oude patroon: te veel eisen aan mezelf stellen, niet pauzeren, doorbuffelen.. Het wordt tijd dat er echt iets gebeurt!

Mijn werkwijze

Wat maakt de trainingen van StressloosWerken onderscheidend?

  • De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals met stress. Ze zijn gedegen en praktisch, toegespitst op de problemen die jij als professional in je dagelijkse leven tegenkomt op je werk, in je privéleven en niet te vergeten in de combinatie van die twee.
  • Door slimme combinaties van werkvormen kun precies leren op de manier die bij jou past: degelijk, slim en efficiënt.
  • Bij de online onderdelen krijg je – in tegenstelling tot andere programma’s – dagelijks ondersteuning. Deelnemers zijn hier zeer lovend over: het helpt ze om echt resultaat te boeken.
  • Een geplande training gaat altijd door.
  • Leer wat voor jou belangrijk is. Begin met een basistraining, of  werk aan je emotie- en samenwerkingsstress omdat je hier vooral mee worstelt. Of neem de tijd om je hardnekkige werkgewoontes die je niet veranderd krijgt echt aan te pakken. Investeer in duurzame inzetbaarheid van jezelf en je medewerkers, omdat je weet dat stress in mensen maar ook in organisaties zit. Overleg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek over jouw optimale leerroute.

In mijn begeleiding staat jouw oefenen voorop: daardoor ga je echt effect merken. Door zelf te investeren ga je echt baat hebben bij de training die je volgt. Ik stel daarbij alles in het werk om je te inspireren en te stimuleren om te kunnen gaan oefenen, hobbels te nemen, en verder te kunnen gaan.

Je kunt een beroep doen op de expertise die ik in dertig jaar heb opgebouwd als bedrijfstrainer, coach en psycholoog. Als ervaringsdeskundige (sinds 15 jaar beoefen ik Mindfulness) weet ik bovendien wat aandachtoefeningen opleveren en welke obstakels je kunt tegenkomen. Daardoor kan ik je extra goed begeleiden.

Ik geloof dat je kunt leren als er ook plezier is.
In Mindfulness gaat het altijd over het vergroten van je bewustzijn, zodat je keuzevrijheid groter wordt. Dat betekent dat je ook lastige, moeilijke of pijnlijke dingen kunt tegenkomen. In de trainingen is er ruimte voor dit alles. En daarnaast is er altijd ruimte voor plezier. Dit vind je in mijn trainingen, welke vorm de training dan ook heeft, terug.

Je leert vooral in je dagelijkse praktijk. 
Het is mijn grote missie om ’mijn’ resultaatgerichte professionals op praktische wijze gedegen te ondersteunen met bewezen technieken.

Veranderen gebeurt met de eerste kleine stap.

Dat maakt me erg nieuwsgierig naar welke concrete dingen jij nu kunt doen. Ik kijk altijd naar hoe jij vanaf het punt waarop je nu staat een stap verder kunt komen. Wat voor jou nuttig is. Ik ben daarbij gefocust op jouw sterke punten, en ik geef graag complimenten.