Stressloos Werken
stresslooswerken
Ben jij dit?

Ben jij dit?

Mijn klanten zijn drukbezette professionals, aan wie veel eisen worden gesteld – vaak vooral door henzelf – zoals leidinggevenden/managers, projectleiders, docenten, beleidsmedewerkers en adviseurs. Ze hebben vaak een drukbezet leven: huishouden, werk, gezin, sporten, hobbies. Ze zijn leergierig, willen zelf ook echt investeren en nieuwe gewoonten aanleren waar ze op korte en lange termijn baat bij hebben. Ze zijn nieuwsgierig naar mindfulness, mildheid en acceptatie, maar ze willen graag een praktische aanpak die niet te zweverig is.
 

Dit zijn de vragen waarmee mijn klanten bij me komen:  

Hoe krijg ik een leeg hoofd? Ik heb het druk. Ik heb honderd ballen in de lucht, en duizend dingen aan mijn hoofd. Ik schiet van het een naar het ander, maar er is nooit iets écht af. Ik voel me opgejaagd: er moet van alles, vooral van mezelf. Ook op mijn vrije dag ben ik lijstjes aan het afwerken. 

Hoe krijg ik meer zin in de dag als ik opsta? Hoe geniet ik meer van mijn leven? Ik doe alles wel, maar het gaat allemaal zo snel voorbij. Veel van wat ik doe gebeurt op de automatische piloot. Ik hoor vaak niet wat mijn kind of mijn geliefde bij het ontbijt tegen me zegt, want ik zit al dingen voor die dag voor te bereiden. De uren en dagen glippen door mijn vingers heen. Je zou kunnen zeggen dat het moment er wel is, maar ik ben er dan regelmatig niet :-). 

Hoe kom ik van mijn stress af en kan ik doorslapen? Ik pieker en ik heb last van stress. Ik lig in bed, ik voel me verantwoordelijk en ik maak me zorgen. Ik kan gaan malen en mijn gedachten draaien in kringetjes rond zonder dat het iets oplevert. Als ik onrustig ben en probeer om mezelf gerust te stellen helpt dat niet. Dan begin ik moe aan de dag. Ik denk af en toe: ik krijg toch geen burn out? 

Hoe kan op een makkelijke manier met plezier werken en leven? Ik ben perfectionistisch en ik werk hard. Mijn werk voelt zwaar en veeleisend. Ik weet dat ik op een andere manier moet gaan werken, maar hoe krijg ik het voor elkaar om het echt anders te gaan doen? Ik heb al eens een training gevolgd, maar in de dagelijkse praktijk schiet ik toch weer terug in oude patroon: te veel eisen aan mezelf stellen, niet pauzeren, doorbuffelen.. Het wordt tijd dat er echt iets gebeurt!