In het vorige M-zine schreef ik over: hoe begin je de dag? Welke gedachte geeft goede richting aan jouw dag? 

Is dat de gedachte: wat kan/moet ik vandaag allemaal doen? Of is een andere gedachte nuttiger? Wil je jezelf vooral in de doestand zetten, of wil je iets anders?

Ik experimenteer er zelf ook nog wat mee verder. En ontdekte: ik kan ook een beeld visualiseren van momenten die ik graag op die dag tegenkom. Zo zag ik mezelf gisterochtend bij het wakkerworden plots in bad zitten. Verrassend, dat doe ik zelden! Maar om 16 uur zat ik toch mooi in een welriekend schuimbadje te onthaasten.

M-zine lezers schrijven me dat zij ook aan het experimenteren zijn.

Odilia:
Dus ik even opletten ’s ochtends bij het wakker worden. Mijn eerste ochtendgedachte was: Wat moet ik allemaal doen vandaag? Met als gevolg; geen zin en als er niet meteen iets moest; lekker blijven liggen.
Dus ik ben ook iets anders gaan proberen: Waarmee kan ik vandaag van betekenis zijn en voor wie?
Leuk. Ik kwam makkelijker en spontaan mijn bed uit, ik heb ’s middags voor twee vrouwen een soepje gemaakt waar ze helemaal gelukkig mee waren en ik ontdekte dat er nog een laagje onder zit want a) ik kan ook van betekenis zijn voor mezelf en b) ik hoef niet altijd iets te doen om van betekenis te zijn.

Jacobien schrijft over een ochtendlijke innerlijke dialoog:
hoe laat zou het zijn?
………..
ik zie nog geen licht
………..
horloge : hmmmmpf, zes uur
je kan nog even blijven liggen!
er moet zoveel gebeuren vandaag
je kan dus nog even blijven liggen!
ik denk dat ik maar opsta
ik zou even blijven liggen
ik kan maar vast beginnen aan de dag
blijf nou gewoon even liggen!
(draaien en woelen) het lukt niet
gewoon liggen en nergens aan denken!
lukt niet, ik wil eruit
………….
wat ik nu alvast kan doen is maar weer gedaan
…………..
ik ga opstaan!
I rest my case

Mijn uitnodiging voor deze weken, mocht het je aanspreken: kijk welke gedachte er opkomt als je wakker wordt. Geeft deze gedachte voor jou een goede richting aan de dag? Zo niet, vervang hem door een andere gedachte.
En: is er een beeld dat opkomt? Kijk of het beeld je bevalt als richtinggever aan de dag. Zo niet: vervang het door een ander beeld.
Gaan de gedachten met je aan de haal? Voel je voeten. Benen. Buik, rug, romp, handen, armen hoofd. Hoofd, armen, handen, romp, billen, benen, voeten. Voeten, benen, buik. Rug, Romp. Handen, armen. Hoofd. Hoofd, romp..

Veel bad-, soep- en doeplezier gewenst!
Ik hoor heel graag je ervaringen.

Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl 
Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel
yvonnetraintMINDFULNESS

Call Now Button