Als je gestrest bent richt je je automatisch meer op negatieve dingen. Dat is nuttig als je problemen wilt oplossen, maar het maakt je nog meer gestrest dan je al bent – en minder gelukkig.

Als je je in je ervaringen zowel op het positieve als op het negatieve richt, zul je gelukkiger zijn en minder gestrest (en dat zal je trouwens ook effectiever maken).

Hoe doe je dat? Hier een simpele manier:

Denk aan drie goede dingen die je hebt ervaren (het liefst in de laatste 24 uur, maar elk moment in je leven is eigenlijk goed).

Je hoeft niet uitzonderlijk goede dingen te zoeken. Dagelijkse kleine details, zoals de geur van versgezette koffie, iets vriendelijks dat je hoort, een trein die op tijd komt: het telt allemaal. Je kunt ook dingen benoemen die je normaal vanzelfsprekend vindt: dit geweldige apparaat waarop je deze tekst leest, je vermogen om deze tekst te zien, de lucht die je nu inademt – het zijn allemaal prachtige dingen, en als je ze opmerkt kan dat werkelijk een verschil maken.

Als je dagelijks aandacht schenkt aan drie goede dingen kan dit je zelfs gelukkiger maken. Als je dit drie weken lang doet, verandert er iets in je hersenen: je zult automatisch meer positieve dingen opmerken en waarderen en dat brengt meer vertrouwen, geluk en succes met zich mee. Jawel!

Ik doe deze weken met een groep een dankbaarheidsproject: gedurende 21 dagen schrijven we dagelijks dingen op waar we dankbaar voor zijn. Grote maar vooral kleine dingen van het dagelijkse leven.

Doe je mee?

Mail dan: ja naar contact@stresslooswerken.nl. Dan stuur ik morgen een mailtje naar iedereen die geantwoord heeft met alle mailadressen van iedereen die mee wil doen erin. Vervolgens gaan we 28 dagen aan de slag. Over 14 dagen schrijf ik een korte reminder in het volgende Mzine, en het Mzine daarop (over 28 dagen) kondig ik aan dat het project klaar is om overgezet te worden naar jouw persoonlijke automatische nieuwe dankbaarheidsgewoonte. Tussentijds kun je, als je daar behoefte aan hebt of het leuk vindt, in de mailgroep ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren (ik zal me daar niet teveel mee bemoeien).

Welke drie goede dingen merk je nu op?

 

Call Now Button