Op vakantie kom je relatiestress tegen.

De camping is knudde en jij had geboekt.
Jij reed al driehonderd kilometer en je lief nog niks.
Het fotograferen duurt ein-de-loos.
Jawel, jullie hebben het weer voor elkaar: tegen de tijd dat het gezin klaar is om de stad te verkennen is het 12 uur en op het heetst van de dag.

Erger je je? Herinner jezelf aan je vakantieslogan:

Het leven is kort

Vergeef snel

Kus traag

 

Vakantietip 1. Vergeef snel

Thich Nath Hanh, mindfulness inspirator schrijft uitgebreid en indringend over vergeven in het kader van vergankelijkheid.

“….Je weet dat diegene van wie je houdt vergankelijk is, maar je blijft doen alsof diegene het eeuwige leven heeft. Je verwacht dat hij of zij er in deze vorm altijd zal zijn en dat zijn of haar kijk op de dingen en opvattingen altijd hetzelfde zullen blijven. Ondertussen blijkt dit haaks op de werkelijkheid te staan: die persoon verandert, zowel uiterlijk als innerlijk. Iemand die er vandaag nog is, hoeft er morgen niet meer te zijn, iemand die gezond en sterk is, kan morgen ziek worden, iemand die vandaag niet erg vriendelijk is, kan morgen een stuk aardiger zijn, enzovoorts.
…..
Als je boos op iemand bent omdat hij je pijn gedaan heeft en je op het punt staat om uit wraak iets te zeggen of doen wat de ander kwetst, sluit dan je ogen, adem lang en diep en bezin je op vergankelijkheid:

Terwijl ik de woede in me voel branden
sluit ik mijn ogen en kijk in de toekomst
waar ben jij over driehonderd jaar
en waar ben ik

Door ten diepste te beseffen dat jij en die ander die je wilt straffen over driehonderd jaar stof zullen zijn, zie je je wraak in ander perspectief. Besef hoe kostbaar het is die ander in je leven te hebben.
Door je te concentreren op vergankelijkheid kun je aan de ijzeren greep der woede ontsnappen. Door je geest te concentreren, kun je je geest bevrijden.” Klik hier om het hele stuk te lezen.

Vakantietip 2. Kus traag

Hieronder vind je twee verrukkelijke kusvoorbeelden.

  • Eén van pure beginnerskusgeluk. Niet traag maar wel geweldig, die wil ik je niet onthouden.
  • De tweede laat zien hoe je traag tot kussen kunt komen en het begin van een trage kus zelf. Kijk en geniet (begrijp mij goed: dit is een uitnodiging tot traag kussen, niet tot vreemdkussen. En het muziekje kan uit. Hoewel: misschien merk je net zoals ik dat je er na drie keer op gesteld raakt).

En maak je op voor de vakantie!

Call Now Button