The best summer Ever

“In the midst of winter, I found there was within me an invincible summer” – Albert Camus

Afgelopen week bezocht ik de SOL Summer Retreat. Vorig jaar vertelde ik al in dit M-zine razendenthousiast over mijn eerste bezoek aan deze Retreat en wat de open space methode me leerde. Dit jaar keek ik er naar uit.

Het werd een oorverdovend geweldige week van overvloed. Er was openheid, puur plezier en inspiratie. Het recept: de open space methode, zingende koks, een belgisch kasteel, een geweldige tangoleraar en deelnemers met een open optimistisch hart.

Er waren talloze momenten van inspiratie. Ik ga jullie vast nog lastig vallen met van allerlei, maar graag begin ik vandaag met één ding.

Tijdens de week deelden we verlies.  Een dierbaar lid van de SOL gemeenschap. Björn Johansson, mede oprichter van de SOL Summer Retreat, stierf onlangs. Hij was een gepassioneerde man die een verschil wilde maken en een werkelijke bijdrage wilde leveren in de wereld. Zijn appèl nodigde en daagde ons uit.

In de laatste maanden van zijn leven besloot hij met zijn naasten om van deze zomer ’The Best Summer Ever’ te maken. Dit besluit inspireerde collega’s over de hele wereld om hun herinneringen aan hun ’Best Summer Ever’ met Björn’s familie en elkaar te delen. Én om zichzelf voor te nemen om van deze zomer hun ‘Best Summer Ever’ te maken. Björn en zijn familie hebben een start van deze zomer kunnen maken. Hij stierf op 29 juni.

Deelname aan de SOL Summer Retreat maakte deze zomer voor mij al tot the best summer ever. Waarom? Door het pure plezier dat we met elkaar maakten. Onnut plezier. We zongen, we dansten en we lachten. Ik wens het je zeer toe.

Om je een idee te geven deel ik graag een youtube filmpje, dat precies het soort puur onnut plezier uitstraalt wat ik bedoel en wat ik deze week beleefde. Ik sta al lange tijd te trappelen om het met je delen, hier zie ik mijn kans schoon!

Ik wens het je zeer toe.
En ik doe je graag de volgende uitnodigingen voor deze zomer:

  • Leef deze zomer onbekommerd met jouw intentie om dit tot ’The Best Summer Ever’ te maken. Merk vervolgens nieuwsgierig op wat er deze zomer allemaal gebeurt.
  • Misschien merk je zomaar-puurpleziermomenten op. Met jezelf of met anderen. Omdat je zingt bij het tankstation. Of gewoon onnut plezier maakt. Doe iets wat nergens over gaat. “Maar dit gaat helemaal nergens over!”: yes, baby, dat is exactly wat we willen hebben, je hebt het te pakken! Maak plezier. Misschien ietwat over the top. Of stilletjes. Geef je over. Geniet ervan. Met open optimistisch hart.
  • Als je wilt, vraag jezelf op een moment af: vind ik wat ik doe genoeg? Kijk wat er gebeurt als je jezelf deze vraag hardop of zachtjes stelt.

Wil je je ervaringen delen? Heel bijzonder erg welkom!
Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl

 

Ik wens je the best summer ever,

 

Yvonne van Iersel

yvonnetraintMINDFULNESS

Call Now Button