Soms kom je iets tegen dat je helemaal blij maakt. Zo ben ik al sinds anderhalve week van binnen aan het huppelen om de volgende uitspraak, die ik je graag als vakantieslogan meegeef: 

Het leven is kort.

Vergeef snel.

Kus traag. 

Vakantietip 1. Vergeef snel
Thich Nath Hanh, mindfulness inspirator schrijft over vergeven in het kader van vergankelijkheid.”….je weet dat diegene van wie je houdt vergankelijk is, maar je blijft doen alsof diegene het eeuwige leven heeft. Je verwacht dat hij of zij er in deze vorm altijd zal zijn en dat zijn of haar kijk op de dingen en opvattingen altijd hetzelfde zullen blijven. Ondertussen blijkt dit haaks op de werkelijkheid te staan: die persoon verandert, zowel uiterlijk als innerlijk. Iemand die er vandaag nog is, hoeft er morgen niet meer te zijn, iemand die gezond en sterk is, kan morgen ziek worden, iemand die vandaag niet erg vriendelijk is, kan morgen een stuk aardiger zijn, enzovoorts……Als je boos op iemand bent omdat hij je pijn gedaan heeft en je op het punt staat om uit wraak iets te zeggen of doen wat de ander kwetst, sluit dan je ogen, adem lang en diep en bezin je op vergankelijkheid:
Terwijl ik de woede in me voel branden.
Sluit ik mijn ogen en kijk in de toekomst.
Waar ben jij over driehonderd jaar.
En waar ben ik
Door ten diepste te beseffen dat jij en die ander die je wilt straffen over driehonderd jaar stof zullen zijn, zie je je wraak in ander perspectief. Besef je wellicht hoe kostbaar het is die ander in je leven te hebben.
Door je te concentreren op vergankelijkheid kun je aan de ijzeren greep der woede ontsnappen. Door je geest te concentreren, kun je je geest bevrijden.” Klik hier om het hele stuk te lezen.

Vakantietip 2. Kus traag: twee voorbeelden.
Hieronder vind je twee verrukkelijke kusvoorbeelden.
Eén van pure beginnerskusgeluk. Niet traag maar wel geweldig, die wil ik je niet onthouden
De tweede laat zien hoe je traag tot kussen kunt komen en het begin van een trage kus zelf. Kijk (begrijp mij goed: dit is een uitnodiging tot traag kussen, niet tot vreemdkussen. En het muziekje kan uit 🙂 ). En maak je op voor de vakantie!

Call Now Button