Ik las een column uit een oude Linda.. De columniste beschrijft hoe zij alles zodanig heeft georganiseerd, dat ze een fantastische vakantie tegemoet gaat. Haar gedroomde hoogtepunt is het te water laten van haar tweejarige dochter in een zwembad in een luxe oord. Met  uitgekiende lucht- en watertemperaturen, terwijl de dochter uitgerust is met het nieuwste hippe bikinietje. Plus zwembandjes en natuurlijk ingesmeerd.
Op het moment suprême krijst dochter de hele boel bij elkaar omdat ze absoluut het water niet wil ingaan, en blijft de moeder licht verward achter.

Vakantie: verwachtingen en verrassingen

Voorafgaand aan de vakantie plan, verwacht, hoop, droom en organiseer je.  Maar hoe anders is de werkelijkheid soms;  ruziënde kinderen, muggen in de tent en een bedwelmende hitte rond de klok van twaalf uur. Verveling en een lichte onrust. Je had het anders verwacht. Je fijnste beeld is;  jezelf- met-een-heerlijk-boek-en-lekker-bruin-worden-in-de-schaduw. Maar vaak staat de parasol op dat moment net verkeerd, of  word je  dringend uitgenodigd voor een bommetjeswedstrijd, en hè, honger! Wie-gaat-er-nu-de-lunch-maken-ik-had-toch-al-het-ontbijt-gemaakt?

Storingen

Vakantie brengt, zoals het echte leven, chaos met zich mee en zit vol verrassingen. Vaak ervaar je die veranderingen en chaos als niet gewenst: het zijn storingen, fouten die je hebt gemaakt,  inbreuken op jouw heerlijke beeld, of het zijn dingen die jij, of je geliefde  had moeten voorkomen.. En dus behandel je de dingen die in de vakantie anders lopen ook als storingen.  Dat maakt het alleen maar moeilijker om er goed op te reageren.
De chaos kan je persoonlijk beïnvloeden:  je  verwacht het één, maar je krijgt het ander, namelijk iets dat er haaks op staat.  Er zijn geen gamba’s, de trekhut is vol, en er is toch onverwachts een file. Gevolg;  jij raakt gefrustreerd.

Anders kijken

Misschien kun je deze vakantie eens experimenteren met anders  kijken naar verrassingen, storingen, veranderingen, of gewoon gedoe. Wat zou het betekenen voor je vakantie als je er van uitgaat dat vakantie nu eenmaal chaos met zich meebrengt en dat er dingen anders zullen gaan?
Het klinkt misschien een beetje nikserig, of makkelijk. Maar als je het werkelijk doet, is het “different cook”.  Wees  nieuwsgierig  naar verrassingen en interrupties. Stel je  bloot aan het chaotische van het vakantieleven.  Zo rust je jezelf beter toe om te reageren op verrassingen, in welke variant of vorm ze zich ook voordoen.
Dus probeer eens tijdens je vakantie chaos en dingen die anders gaan te verwachten?  En mail mij wat dat oplevert. Ik hoor het graag!
Een verrassende en chaotische zomer gewenst. Laat me jouw ervaringen horen 🙂

Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl 
Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel
yvonnetraintMINDFULNESS

Call Now Button