Vera en Jasmijn, nichtjes, volgden samen de training Veelbelovend, ambitieus en … gestrest voor jonge professionals.

Ze vertellen over hun ervaringen. Zusterlijk naast elkaar gezeten – ze wonen in dezelfde studenten’huishouding’ – vallen ze elkaar bij en vullen ze elkaar aan.

Wat was de aanleiding om mee te doen?

Jasmijn: Mijn moeder heeft de training bij jou gedaan had en zei dat ik het echt moest doen. Ik raak nogal snel gestrest en zit dan in mijn hoofd te malen.

Vera: Ik zat een tijdje niet lekker in mijn vel. Ik had veel malende gedachten en was eigenlijk best wel down. Ik kon niet genieten van momenten die eigenlijk wel gelukkig zijn. Mezelf pijnigen is een groot woord, maar ik kon mezelf er niet goed uithalen.

 

Wat heb je aan de training gehad?

Jasmijn: als ik heel erg met mijn gedachten zit weet ik wat ik kan doen, ik heb handvatten om ermee om te gaan. En ik ben ook beter mijn emoties gaan herkennen. Ik voel dan: wat is er dan nu in mijn lichaam, en welke emotie is dit? Hoe voel ik me nou eigenlijk? Als ik merk: hier word ik heel erg gestrest van, of dit kwetst me, dan weet ik gewoon wat ik kan doen om het beter te maken, in plaats van ervoor weg te rennen. Ik kan dan bijvoorbeeld voor mezelf opkomen en tegen iemand zeggen: dit gaat over mijn grenzen, dit vind ik niet fijn.

 

Vera knikt. Ik heb ervaren dat je gedachten vanaf een afstandje kunt bekijken.

Ik merk nu eerder: Nu heb ik echt zo’n reeks van gedachten in mijn hoofd of: ik was daar echt effe in weg! Ik kan er objectief naar kijken en het neemt me minder over, dat merk ik heel erg.

Je kunt je niet altijd geweldig voelen natuurlijk –  en je blijft wel op momenten vervelende gevoelens houden, maar normaal blijf ik helemaal in zo’n gevoel hangen, en nu vind ik sneller rust terug.

 

Jasmijn: ik ben ook veel meer in het moment zelf gaan leven. Niet meer: morgen is het pas weer een leuke dag. Je kunt elke dag en elk moment van de dag waarderen en er iets leuks van maken.

 

Vera: Ik merkte dat afleiding zoeken ook vluchtgedrag kan zijn. Door series te kijken of heel veel muziek te luisteren wil je dingen vergeten. Maar het is ook soms goed om te lopen. Dat doen we dan met zijn tweeen en dan vragen we elkaar hoe gaat het en hoe pak je dingen aan? We wandelen veel, we hebben dat gisteren ook nog gedaan, dat is echt fijn.

 

Trouwens, als ik bij mensen ben die een vol hoofd hebben of met iets struggelen, dan kan ik wat ik heb geleerd heel erg toepassen en advies geven waar ze echt iets aan hebben. Dan voel ik me ook helemaal zo’n…(Jasmijn:) goeroe (lachen samen)! Dan heb ik toch echt iets geleerd.

 

Door elkaar heen: Maar ook dat we terug hebben gekregen van mensen om ons heen dat ze vonden dat we meer rust om ons heen hebben gekregen, dat ze dat echt wel zagen! Dat we beter communiceren en beter luisteren! Het heeft dus echt effect, niet alleen op onszelf maar ook op anderen.

 

Aan wie zou je de training aanraden?

Lachend: heel veel mensen!

 

Om de beurt noemen ze:

·     als je een drukke studie doet

·     maar ook als je net klaar bent en je weet niet wat je met jezelf aan moet

·     als je net bent gaan werken en er zijn veel onzekerheden

 

Samen komen ze tot een mooie samenvattende doelgroep: Malende Mensen.

 

Op 8 januari start de training die Vera en Jasmijn volgden.
Mail naar contact@stresslooswerken.nl voor een gratis doelengesprek.

 

Kijk hier zijn ze!! https://www.youtube.com/watch?v=Ey87YEehP70&feature=youtu.be 

 

 

Call Now Button