Marina Abramovic«: The Artist Is Present Photo by Marco Anelli. © 2010 Marina Abramovic«
“The Artist is Present”
Marina Abramovic
MoMA – New York

Een tijdje terug schreef ik over Marina Abramovic. Als kunstwerk bood ze in een live performance haar stilzwijgende aandacht aan in een ontmoeting met bezoekers.

Daarna maakte ik een afspraak met Jeanette, die me hier attent op had gemaakt. We hadden elkaar nog nooit gezien, maar besloten ook eens te gaan experimenteren met een stille aandachtige ontmoeting. We ontdekten dat je de ander in stilte op een andere manier ontmoet dan wanneer je praat. Je ziet andere dingen. En je ontmoet jezelf op een andere manier dan wanneer je praat. Duidelijker.

Het was spannend en smaakte naar meer.

In onderstaand filmpje ontmoeten mensen elkaar gedurende vier minuten in stilte. Hun relatie varieert: er zijn twee mensen bij die elkaar nog nooit ontmoet hebben, twee mensen die 4 maal met elkaar hebben gedate, stellen die één of twee jaar samen zijn, een echtpaar dat 55 jaar getrouwd is.

Raak je geïnspireerd, enthousiast of nieuwsgierig? Doe het binnenkort als experiment. Mijn lief en ik hebben een afspraak voor morgenmiddag gemaakt. “Het is wel een beetje gek”, zei mijn lief. Zo is dat.

 

Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, laat het weten! .

Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl 

 

Bijzonder hartelijke groet,

 

Yvonne van Iersel

yvonnetraintMINDFULNESS

Call Now Button