De afgelopen weken besprak ik met verschillende groepen enkele praktische Mindfulnesstips om je effectiviteit te vergroten en te ontstressen.
Laat je niet in de luren leggen door de simpelheid van de tips: het maakt een wereld van verschil als je dit echt gaat doen.

1. Behandel je mail op twee tijdstippen op een dag.
Ik moest de afgelopen weken een paar beslissingen nemen voor mijn bedrijf en ik wist niet zo goed wat te doen. Wat is er dan makkelijker dan me te laten afleiden door binnenkomende mailtjes? Zoetjesaan stond het mailprogramma weer eindeloos open. Ik had de illusie van werken, maar de echt belangrijke dingen bleven liggen. Ik voelde me reactief en lusteloos. Tijd om het mailprogramma dicht te gooien en opnieuw maildiscipline te betrachten.

2. Adem met aandacht drie keer in en uit voordat je een mail opent.
Het is belangrijk regelmatig je hoofd en aandacht te trekken uit waar je mee bezig bent, je lichaam te voelen, je adem te voelen en zo pauze te nemen. Je frist er door op, komt bij jezelf, neemt afstand van datgene waar je mee bezig bent.

3. Adem drie keer met aandacht in en uit voordat je je mobieltje opneemt als je wordt gebeld, of voordat je je social media berichten gaat bekijken.

4. Ontspan op een inademing, grond op een uitademing. Ik gaf een training samen met een nieuwe collega. Het is een zeer een ervaren trainer, maar alles in de training was nieuw voor hem: het materiaal. de groep, onze samenwerking. Hij vond het spannend. Hij heeft het twee dagen lang voortdurend gedaan: ontspannen op een inademing, gronden (voeten voelen op de grond, billen voelen op de zitting van de stoel) op een uitademing.
Ontspannen op een inademing, gronden op een uitademing.
Ontspannen op een inademing, gronden op een uitademing.
Elke keer weer opnieuw.

Nuttig? Doen!

Ps 1 De effectiviteit van de tips zit hem niet zozeer in het lezen van de tips als wel in het toepassen ervan.

Ps 2  Meld je aan voor de training Mindful Leven en Werken die op 10 maart in Houten start als je met ondersteuning dagelijks mindfulnesstechnieken wilt gaan gebruiken.

Call Now Button