In het kader van focussen en met aandacht één ding tegelijkertijd doen laste Rianne een mobielvrije dag in.

“Ik heb gisteren op mijn eerste ’Telefoon-loze dag’  een geheel andere ervaring gehad dan die jij, Yvonne, schetste in het hoorcollege. In plaats van het ervaren van ontwenningsverschijnselen bij het NIET gebruiken van je telefoon, merkte ik aan het einde van deze dag, toen ik mijn telefoon weer pakte, wat voor impact het had om juist WEL die telefoon weer te pakken.

Ik voelde me de hele dag al wat onrustig: ik moest enkele verslagen afkrijgen. Maar het gespannen gevoel was op deze mobielloze dag minder dan ik gewend ben van mezelf. Toen ik in de nacht mijn telefoon pakte (ik had na 20 uur koffie gedronken) werd de onrust en spanning alleen maar heviger. Mijn telefoon levert mij blijkbaar veel spanning op..

Tijdens de dag had ik regelmatig gedachtes als: ’Zal iemand iets (belangrijks) gestuurd hebben wat ik niet mag/zou moeten missen?’ of ’Wat zullen ze wel niet van me denken, als ik een hele dag niet reageer?’.

Ik had met name de neiging om mijn mobiel te pakken om te kijken hoe laat het was (terwijl ik simpelweg gewoon een klok in mijn kamer heb hangen..), de timer te gebruiken, Facebook checken (wat ik toch via de computer maar 3-4 keer heb gedaan.. ), mijn Agenda en Whatsapp te checken.
’s Avonds was de drang sterker. Ik heb mezelf hier toch van weerhouden (*feeling strong )

Leven
Ik vond het heel fijn om deze dag zonder telefoon te LEVEN. Letterlijk ja, het voelde echt goed om zo veel meer in het hier en nu te leven en me niet de hele dag in te leven in wat anderen mij dag in dag uit sturen over hun situatie/bezigheden. Het is fijn om te weten dat het goed gaat met anderen, maar ook ik heb mijn eigen ervaringen per dag die ik niet langer wil missen. En ik heb een enorme productieve dag gehad.

Ik raad het iedereen aan om een telefoon-loze dag te doen: die merkt enkel nog te multitasken (of in elk geval vaak ) of moeite heeft met het focussen op één taak. Het heeft mij inzicht gegeven dat de wereld ook wel een dagje zonder mij kan. Bovendien deed het me heel goed om even lekker in m’n eigen wereldje te zitten en weer terug te komen bij het hier en nu en eens echt te ervaren hoe het met mij ging en wat ik nodig had op dat moment.

Gedurende deze dag heb mijn telefoon ook echt uit het zicht gelegd (in een mand in mijn kast), waardoor de neiging om hem toch even kort aan te zetten een stuk kleiner was.
Kortom, VOOR HERHALING VATBAAR!

Dus waar wacht je nog op? Leg dat ’bliepende’ ding eens even weg en ervaar hoe fijn het hier en nu kan zijn!  Succes!  Groetjes, Rianne

Wordt je enthousiast? Geef aan me door op welke dag jij mobielvrij gaat. 
Veel succes, concentratietijd, plezier en wat voor ervaring dan ook toegewenst!
Ik ben zeer benieuwd en hoor heel graag je ervaringen.

Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl 
Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel
yvonnetraint
MINDFULNESS

Call Now Button