Martha vertelt over de Mindfulnesstraining die ze bij StressloosWerken volgde toen ze stressverschijnselen kreeg en thuis kwam te zitten.

Inmiddels werkt ze weer 16 uur per week.

Wat was de aanleiding om deel te nemen?
Mijn gedachten draaiden altijd op volle toeren. Ik maakte altijd zorgen over alles en iedereen en was bezig met hoe anderen over me zouden denken. Ik werd er zo verschrikkelijk moe van, dat ik moeite kreeg met normaal functioneren. Ik ging langzamer werken, ik werd heel moe en moest me op een bepaald moment ziekmelden.

Wat heeft de training veranderd?
Negatieve gedachten mogen er zijn, ik hoef ze niet om te buigen of weg te stoppen. Je leert om negatieve gedachten te laten komen, ze te herkennen en vervolgens kun je je aandacht op jezelf, je adem richten waardoor je zelf de focus krijgt en je je niet zo laat meeslepen.

Toen ik langere tijd mindfulnessoefeningen deed, kon ik steeds meer merken: wat voel ik nou eigenlijk in mijn lichaam? Wat is dat gevoel nou precies? Dit kost me uiteindelijk veel minder energie dan de hele dag bezig zijn om negatieve gedachten van me af te zetten.

En ik leer echt veel beter mijn grenzen kennen. Ik leer in mijn lichaam te voelen waar een grens ligt – of überhaupt wat een grens is! En dat is echt nieuw: ik ging altijd structureel (te) lang door.

Ik merkte tijdens de training dat ik mijn dag altijd gehaast startte! Ik kreeg in de gaten dat ik in de ochtend vaak een opgejaagd en gestrest gevoel heb. Als ik dat tegenwoordig merk, concentreer ik me op mijn adem. En daardoor start ik tegenwoordig de dag anders.

Aan wie zou je zo’n training aanraden?
Aan mensen die de aandacht niet zo op zichzelf hebben, die niet zo goed weten wat hun grenzen zijn, die perfectionistisch zijn, die de lat hoog leggen voor zichzelf.

Mensen die de wereld beter willen maken en zich onrustig voelen. Iedereen die echt bezig is om keihard te werken. Zodat ze zichzelf beter leren kennen, een andere kijk op dingen krijgen en leren wat ze zelf nodig hebben om die prestatie te leveren.

Hoe blij dat je hem hebt gedaan op een schaal van 0 tot 10?
10. Het is een start van iets waar je heel je leven iets aan hebt. Ik ben nog maar net begonnen!

 

MAAK NIEUWE WERKGEWOONTES

Als je stress ervaart, omdat je niet zo goed weet wat je grenzen zijn, omdat omdat je perfectionistisch bent, of omdat je de lat te hoog legt voor jezelf, zijn mindfulnesstechnieken zeer waardevol.

En het is belangrijk dat je nieuwe werkgewoontes opbouwt.
Gewoontes als grenzen aangeven.
Nee zeggen.
Mildheid.
Met 90% tevreden zijn.

Dingen loslaten.
Hulp vragen.

In de training In de training Nieuwe Werkgewoontes leer je dit.
We beginnen 7 mei.

Mail naar contact@yvonnetraint.nl om er met me over in gesprek te komen.

 

Call Now Button