Vakantie brengt relatiestress met zich mee.

Want:

Je wilt niet naar het buitenland, Nederland zit vol en je hebt geen puf om iets leuks te bedenken. Iedereen is thuis, moe en heeft een kort lontje.

Je zit wel degelijk op een camping, maar hij valt tegen en jij had geboekt.

Jouw ochtendplannen botsen met hun uitslaapideeën.

Zij doen niks en jij staat alweer het ontbijt te maken.

Hij wil een boek, jij wilt wandelen.

Zij wil luxe, jij wilt eco.

Iedereen snakt naar de zon en het regent.

Je hoort jezelf hysterisch roepen dat je echt nog een ander restaurantje gaat bekijken. Of dat je niet nog een ander restaurantje wilt bekijken.

Gebeurt dit? Herinner jezelf aan je vakantieslogan: 

Het leven is kort.
Vergeef snel.
Kus traag.

Vakantietip 1. Vergeef snel

Mindfulnessinspirator Thich Nath Hanh schrijft uitgebreid en indringend over vergankelijkheid en vergeving:

‘….Je weet dat diegene van wie je houdt vergankelijk is, maar je blijft doen alsof diegene het eeuwige leven heeft. Je verwacht dat hij of zij er in deze vorm altijd zal zijn en dat zijn of haar kijk op de dingen en opvattingen altijd hetzelfde zullen blijven. Ondertussen blijkt dit haaks op de werkelijkheid te staan: die persoon verandert, zowel uiterlijk als innerlijk. Iemand die er vandaag nog is, hoeft er morgen niet meer te zijn, iemand die gezond en sterk is, kan morgen ziek worden, iemand die vandaag niet erg vriendelijk is, kan morgen een stuk aardiger zijn, enzovoorts….

…Als je boos op iemand bent omdat hij je pijn gedaan heeft en je op het punt staat om uit wraak iets te zeggen of doen wat de ander kwetst, sluit dan je ogen, adem lang en diep en bezin je op vergankelijkheid:

Terwijl ik de woede in me voel branden
sluit ik mijn ogen en kijk in de toekomst
waar ben jij over driehonderd jaar
en waar ben ik

Door ten diepste te beseffen dat jien die ander die je wilt straffen over driehonderd jaar stof zullen zijn, zie je je wraak in ander perspectief. Besef hoe kostbaar het is die ander in je leven te hebben.’

Wil je het graag het hele stuk van Thich Nath Hanh lezen? Ik krijg het op deze zaterdagmiddag niet voor elkaar om een link op te nemen, dus mail naar contact@stresslooswerken en ik – of assistente Christa – stuurt het je toe.

Vakantietip 2. Kus traag.

Laat je inspireren door Amélie.

En vul dit verder in naar eigen kunnen en goeddunken.

Kus traag in de zomer

Geniet van de vakantie, hartelijke groet van Yvonne.

Ps. Is het belangrijk om verder te leren in snel vergeven en traag kussen? Om je relaties goed te houden of te verbeteren, thuis en op je werk? Mail me voor een kennismakingsgesprek.

Deelnemer: ” Ik was er niet op uit, maar ik ben echt milder naar mezelf en naar anderen geworden. Daar ben ik heel blij mee. Het maakt mijn leven en mijn relaties makkelijker en lichter.”

Mail naar contact@stresslooswerken.nl en maak een telefonische afspraak over hoe mindfulnesstechnieken je kunnen helpen om met je geliefden een fijne vakantie te hebben.

Call Now Button