De vrouw van de stresspureeman

Een vriend raakte twee jaar geleden in de stresspuree. Coronatijd betekende voor hem thuiswerken, veel veranderingen en verschrikkelijk veel werk. Hij stortte zich er vol in en kreeg stress.

Hij gaf me genereus zijn succes stressrecept: hoe zorg je dat je binnen een jaar uitgeput bent van (toen thuis) werken? Lees hier zijn recept.

Later sprak ik ook zijn lief, die voegde nog wat details toe aan het recept:

1. Werk vanuit de onwrikbare overtuiging: ik verdien goed, dus ik moet alles (en als het kan: nog iets meer dan alles) geven.
Al mijn energie.
Al mijn aandacht.
Al mijn denkkracht en al mijn creativiteit.
Al mijn tijd.
Ik verdien dat geld / dat werk / die verantwoordelijkheid pas als ik alles geef.
Eigenlijk meer dan alles.
Zeg 120%.

2. Voel je zeer verantwoordelijk voor je gezin en de inkomsten. Doe daarom maandelijks een nachtelijk piekerrondje: gaat het wel goed? Houd ik mijn werk? Kan ik het nog? Blijf altijd alert of je nog wel scherp bent.

3. Voorzie je gemopper van je geliefde omdat je te hard werkt? Zucht hardop dat het op het werk net nu toevallig allemaal echt super belangrijk en supercrisis is; een anticiperende verdedigingsaanval als het ware. Kijk hoe lang dat werkt.

4. Zoek die grens op, waarbij je lief nog net niet wegloopt en je toch lekker door kunt buffelen.

5. Als het echt de spuigaten uitloopt, zet dan je je charmantste glimlach op, waarvan je weet dat ze smelt en bied aan om te koken. Haal vervolgens iets bij de sushitent of de woktogo, lekker snel en lekker makkelijk. En lekker.

6. Of vraag: zullen we dan samen romantisch die actiefilm kijken – of voetbal? Dan moet ze toch lachen.

7. Of koop een boek. Want van boeken krijgt ze nooit genoeg.

8. Gaat ze schreeuwen? Lik je wonden, want haar verwijten kwetsen je wel degelijk. Je geeft al meer dan alles, wil ze nou dat je nog meer geeft? Hoe dan?

9. Als ze dreigt weg te lopen, doe je inderdaad samen een wandelingetje.
Nee geen heel rondje park!
O.k. een half rondje dan.

En door.

Hartelijke groet van Yvonne.

P.s. Dat kan echt anders.
Mail naar contact@stresslooswerken om te overleggen hoe.

 

Call Now Button