Het is zeer nuttig voor de effectiviteit van je werk om concentratietijd in te bouwen en afleiding te voorkomen. Waarom?

Je brein heeft 20 minuten nodig om na afleiding weer tot volledige concentratie te komen

Als je veel multitaskt heb je 20 minuten meer slaap nodig

Neef Jan, (net!) een dertiger met wie ik vorige week bijpraatte, gaf een praktische tip over een app die je daarbij kan helpen.
En interessant: terwijl we praatten greep hij elke tien minuten naar zijn smartphone. “Ik check geen social media hoor, ik stuur je gewoon even een linkje over waar ik het net over had”, verontschuldigde hij zich.
Het was vaardig en efficiënt. Het stoorde het gesprek eigenlijk amper. De linkjes waren handig. Het deed me denken: zullen we voortaan altijd gesprekken hebben met een derde erbij: de wereld aan informatie die geconsulteerd kan worden, of informatie die verstuurd wordt? Wat betekent dit voor onze gesprekken? Maar goed, dit was even een ander onderwerp, ik had wat afleidende gedachten.

Jan’s tip om afleiding te voorkomen: de Selfcontrol app. Het is een app die je toegang tot afleidende websites, je mailservers, of wat dan ook op internet blokkeert. Voeg websites toe aan je blacklist, stel de tijd in die je wilt blokkeren. In die tijd kun je niet bij die sites, ook niet als je je computer herstart of je de app verwijdert!
Ik heb hem net gedownload. Nuttig? Doe het ook en laat me je ervaringen horen!

P.s. Wil je leren om eerder op te merken dat je je laat afleiden en hoe je je aandacht weer terug kunt brengen naar datgene waar je mee bezig bent? Hoe je, door je aandacht te trainen, je concentratievermogen verhoogt? Doe dan mee aan de training Drukte in je leven, rust in jezelf.

Call Now Button