Stop en ontspan

Hoe ga je beter samenwerken?
Hoe ga je beter leidinggeven?
Hoe word je gelukkiger in de liefde?

Door jezelf enkele simpele nieuwe gewoontes aan te leren.
Bijvoorbeeld door te gaan stoppen en ontspannen.

Stop
Door regelmatig te stoppen onderbreek je je automatische reacties, zoals jezelf inhouden, kattig reageren, uitweiden, jezelf sluiten als een oester, de ander overrulen, pleasen, doorbuffelen, zegeltjes sparen en dan ineens uitvallen, vanzelfsprekend op alles ja zeggen.
Je maakt ruimte voor iets anders dan je automatische reactie.

Ontspan
Door te ontspannen stap je uit die automatische piloot en verzacht je een moment. Daardoor merk je veel beter hoe het nu van binnen is. Dat kan eruit zien als: ach, ik ben onzeker. Ah, ik irriteer me. Ach, ik voel me ontroerd. Onhandig. Sereen. Ik heb lol. Ik voel een steen in mijn maag.
Door te ontspannen merk je ook beter hoe het van buiten is. Jeetje, hij voelt zich gekwetst. Oo, ze zijn enthousiast. Zo: die boom is prachtig van kleur! De wolken jagen voorbij. Zeker, dat is een verstandige opmerking!

Onze reacties op situaties, personen en prikkels van buitenaf zijn vaak volautomatisch.
Met stoppen en ontspannen creëer je ruimte om anders te reageren.
Om te kiezen hoe je reageert.
Om iets anders te doen dan normaal geneigd bent om te doen. Je kiest er bijvoorbeeld voor om de waarheid te spreken, je emotie te beheersen, op tijd te pauzeren, nee te zeggen, te luisteren en ruimte te geven.

Is dat waardevol voor je? Experimenteer deze week met stoppen en ontspannen.
Laat me je ervaringen weten!

Belangrijk voor je?
Gebruik 2024 om regelmatig te gaan stoppen en ontspannen.
In het contact met je team, je collega, je vriendin, je geliefde, je kind, je klant of je patiënt. Gun het jezelf om te leren om telkens te pauzeren en te ontspannen.
Zodat je bewust kunt gaan kiezen hoe je reageert in plaats van dat de reacties je overkomen (en je daarna beseft: dat was niet handig!).

Wat zou dat voor jouw werk, samenwerking en relaties betekenen?

Mail naar contact@stresslooswerken.nl om vrijblijvend je doelen en wensen met me te bespreken en hoe ik je kan ondersteunen. In januari start ik met verschillende programma’s.

Hartelijke groet van Yvonne.
Call Now Button