1. Eric Scherder gaf vorige week een publiekscollege over de werking van het brein. Hij startte met ongeveer de volgende woorden (hij praat overigens in u-termen):

“Je wordt ’s ochtends wakker. Je kijkt op de wekker.
Nee…. wacht even.
Je Wordt ’s Ochtends Wakker.

(naar het publiek toe:) Ja, nou moet u toch even reageren, zeg: je wordt wakker. Dat is toch maar even mooi meegenomen!
Hoe geweldig en wonderbaarlijk is dat: dat je vanzelf wakker wordt?! Kunt u daar even bij stilstaan?

JE WORDT WAKKER!

EN:

(niet alleen dat, maar dan ook nog)

JE KIJKT!!

Er staan wat cijfers op een ding, je begrijpt wat dat betekent, het is 6.15 uur of 6.45 uur en je beslist om op te staan. Je stapt op de fiets..
Is het niet geweldig, is het niet fantastisch dat dit zo maar elke dag werkt?”

Vanochtend gebeurde het inderdaad zomaar: ik werd wakker. Ik had gisteren bedacht dat ik om 7 uur wilde opstaan: dit Mzine moet de deur uit.
Ik werd wakker, en het was 6.55 uur. Nee, er liep geen wekker af.
Ik bedacht: o.k. Yvonne, nog een half uurtje slapen.Ik dommelde weer in, en werd opnieuw wakker. Ik keek op mijn wekker: het was 7.26 uur.

Potverdrie: even voelde ik Scherder’s wonder!

Deze week zag ik de film Schindlers List. Een film die door de nacht doordreunt. Die je een fractie dichterbij de ervaring van menselijke verschrikking brengt.

Voor vandaag de uitnodiging:

1. Doe vanmiddag een middagdutje. Kijk of je iets van Scherder’s wonder kunt ervaren als je wakker wordt. Of stel je morgenvroeg open voor het wonder.

2. Misschien wil je vandaag een moment beseffen wat jij vandaag kunt doen omdat je in een vrij land  leeft. Vanochtend op je balkon zitten en de planten water geven. Langs het balkonnetje zweven en iemand de liefde verklaren. Of iets heel anders :-)!
Geniet van wat je vandaag in vrijheid kunt doen en ervaren op deze plek op deze aarde.Van mogelijke lichtheid. En als het je aanspreekt: misschien wil je vandaag voor een ander iets doen. Heerlijke dag gewenst.

Wil je reageren? Welkom!.

Wil je privé antwoorden? Mail naar contact@yvonnetraint.nl

Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel

yvonnetraintMINDFULNESS

Call Now Button