Wie zijn mijn klanten?

Mijn klanten zijn drukbezette hoger opgeleide professionals, aan wie veel eisen worden gesteld – vaak vooral door henzelf – zoals leidinggevenden/managers, projectleiders, docenten, beleidsmedewerkers en adviseurs. Ze hebben vaak een drukbezet leven: huishouden, werk, gezin, sporten, hobbies. Ze zijn leergierig, willen zelf ook echt investeren en nieuwe gewoonten aanleren waar ze op korte en lange termijn baat bij hebben. Begrippen als mildheid en acceptatie wekken hun nieuwsgierigheid op.

Wellicht herken jij wat mijn klanten zeggen te ervaren:

Je hebt het druk. Je hebt honderd ballen in de lucht, en duizend dingen aan je hoofd. Je schiet van het een naar het ander, maar er is nooit iets écht af. Je voelt je opgejaagd: er moet van alles, vooral van jezelf. Ook op je vrije dag ben je lijstjes aan het afwerken.

Je doet alles wel, maar het gaat allemaal zo snel voorbij. Veel van wat je doet gebeurt op de automatische piloot. Je hoort niet wat je kind of je geliefde bij het ontbijt tegen je zeggen, want je zit al dingen voor die dag voor te bereiden. De uren en dagen glippen door je vingers heen. Het moment is er wel, maar ben jij er ook?

Je piekert en je hebt last van stress. Je ligt in bed, je voelt je verantwoordelijk en je maakt je zorgen. Je maalt en je gedachten draaien in kringetjes rond zonder dat het iets oplevert. Je bent onrustig en je probeert jezelf gerust te stellen, maar dat helpt niet. Je begint moe aan de dag. Je denkt af en toe: ik krijg toch geen burn out?

Je bent perfectionistisch en je werkt hard. Je werk voelt zwaar en veeleisend. Je weet dat er iets moet veranderen, maar hoe krijg je het voor elkaar om het echt anders te gaan doen? Je hebt al eens een training gevolgd, maar in de dagelijkse praktijk schiet je toch weer terug in je oude patroon. Het wordt tijd dat er echt iets gebeurt!